10 червня - Всесвітній день морозива
Сотні років історії морозива просто зобов'язують згадати ці ласощі.
Олександр Македонський, Гіппократ, Нерон, китайські імператори, Марко Поло, Катерина Медічі - продовжувати
список можна довго. Це люди, а вони живуть в містах і країнах. Містечко Пломбьер - сорт «пломбір», австрійці - гляссе, італійці - фруктові добавки. Французи і американці і досі сперечаються про пріоритет на «пиріжок ескімоса», так спочатку називалося морозиво в
глазурованому шоколаді - ескімо. Морозиво начебто не обов'язково в нашому меню. Десерт - витребеньки. Тому морозиво так би мовити - примха. У місті, на ходу я погоджуюся перехопити навіть простий стаканчик. Але вдома, якщо є час то все-таки
"примха". Пломбір або ванільне - це основа. Ягоди полуниці, якщо просто покласти, промерзають. Слід зробити прошарок з подрібнених, наприклад в ступці, волоських горіхів. Оформити, наприклад, у формі пелюсток квітки. У розрізи центральної ягоди можна додати чайну ложку світлого варення або повидла. Смачного!
Комментариев нет:
Отправить комментарий